Companii

Mihai Marcu, preşedinte şi CEO, MedLife: Cred că România poate să devină un fel de lider în regiune, avem un spirit de Silicon Valley pe care Europa nu îl are. "Nu văd o criză pe termen scurt în perioada următoare"

Mihai Marcu,  preşedinte şi CEO, MedLife:  Nivelul de trai creşte foarte tare şi cred că putem deveni un hub de investiţii în alte ţări. Mă simt bine în România de azi din punct de vedere economic.

Mihai Marcu, preşedinte şi CEO, MedLife: Nivelul de trai creşte foarte tare şi cred că putem deveni un hub de investiţii în alte ţări. Mă simt bine în România de azi din punct de vedere economic.

♦ „Nu văd o criză pe termen scurt în România în perioada următoare“, este mesajul transmis de Mihai Marcu, preşedintele celui mai mare grup medical privat din piaţa locală, MedLife. ♦ Este nevoie de mai mult curaj pentru companiile româneşti să iasă şi în afara graniţelor ţării, spirit antreprenorial există ♦ Domeniul medical poate creşte chiar cu 5-6% anual, peste ritmul de creştere al economiei.

În România nu se întrevede o criză economică pe termen scurt, susţine Mihai Marcu, preşedinte şi CEO al MedLife, cel mai mare operator medical de pe piaţa locală. El se bazează pe reacţiile pe care le vede în piaţă de la alţi antreprenori, dar şi pe apetitul din piaţă pentru crearea de noi businessuri. Analiza permanentă a creşterii economice, dar şi a unor indicatori ca deprecierea sau inflaţia sunt indicatorii care se află pe masa oficialului MedLife. Cum poate deveni România un Silicon Valley în regiune?

„Cred că Europa are o problemă mare că e îmbătrânită şi că depinde de companii mari. România pare un pic diferită şi cred că spiritul acesta antreprenorial, dacă reuşim să-i dăm drumul, o să fie o chestie extraordinară. Deocamdată facem IT, zi de zi mă sună trei, patru puşti că au un start-up. Cred că România poate să joace un rol diferit în regiune şi să devină şi un fel de lider. Sunt mulţi oameni care fac lucruri bune, avem un spirit de Silicon Valley pe care Europa nu îl are“, a spus Mihai Marcu într-un interviu pentru ZF.

El a adăugat că domeniul medical poate creşte mai repede decât economia, în jur de 5-6% fiind aşteptările sale pentru anul în curs. La nivel de indicatori economici, MedLife a estimat o creştere economică de 4% în 2023, o inflaţie de două cifre, iar deprecierea leului nu se vede, în urma politicilor monetare. Din experienţa anterioară, preşedintele MedLife spune că în sănătate, criza se resimte cu doi ani mai târziu faţă de restul industriilor. „Lumea renunţă ultima dată la sănătate, nu poţi amâna vizita la doctor pentru ciclul economic următor.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO