Companii

Ministerul Finanţelor a aprobat în acest an ajutoare financiare de stat în valoare de 2,8 miliarde de lei pentru 65 de proiecte de investiţii, care vor genera peste 9500 de noi locuri de muncă

Ministerul Finanţelor a aprobat în acest an ajutoare...

Autor: Roxana Rosu

30.12.2022, 12:06 241

Ministerul Finanţelor a aprobat în acest an un ajutor financiar de stat în valoare de 2,8 miliarde de lei pentru 65 de proiecte de investiţii, care vor genera peste 9500 de noi locuri de muncă, a anunţat vineri instituţia

În total, proiectele care au primit fonduri de la buget au o valoare de aproximativ 8 miliarde de lei, fiind distrubuite în industria auto, alimentară, aeronautică, fabricarea utilaje electrice si electronice, fabricare articole din mase plastice, constructii şi fabricarea materialelor de constructii, reciclarea deşeurilor, Horeca, servicii medicale şi industria IT.

Finanţarea cu ajutor de stat a fost acordată prin cele două scheme administrate de Ministerul de Finanţe: H.G. nr.807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie şi H.G. nr.332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investiţiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă.

Din totalul proiectelor, 50 au fost încadrate în investiţii cu impact major în economie, în valoare totală de 6,58 miliarde lei, prin care vor fi create 5.426 noi locuri de muncă. Ajutorul de stat aprobat pentru ele este de peste 2,19 miliarde lei.

Aceste proiecte de investiţii vor contribui cu peste 3,15 miliarde lei la dezvoltarea regională, prin taxele şi impozitele suplimentare plătite.

Alte 15 proiecte au fost susţinute în baza HG nr.332/2014, acestea având o valoare totală de peste 1, 35 miliarde lei şi vor crea 4.162 noi locuri de muncă. Ajutorul de stat aprobat este de 567,242 milioane lei.

Aceste proiecte vor contribui cu peste 1,65 miliarde lei la dezvoltarea regională, prin taxele şi impozitele suplimentare plătite.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO