Companii

Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică proiectul de reorganizare a direcţiilor de sănătate publică. Niciun cuvânt despre desfiinţarea caselor de sănătate

Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică proiectul de reorganizare a direcţiilor de sănătate publică. Niciun cuvânt despre desfiinţarea caselor de sănătate

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana David

17.03.2013, 12:51 674

Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică vineri proiectul de reorganizare a direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a Ambulanţei. Astfel, dacă acum există 42 de direcţii de sănătate publică, acestea vor fi transformate în opt autorităţi regionale de sănătate publică ce vor avea în subordine 34 de oficii judeţene.

"Reforma în acest sector nu mai poate fi amânată, iar anul 2013 va însemna anul schimbărilor radicale în interesul cetăţeanului, nu a grupurilor de interese", se arată într-un comunicat al Ministerului.

În subordinea MS vor funcţiona opt autorităţi regionale de sănătate publică, opt servicii regionale de ambulanţă, Agenţia Naţională de Programe de Sănătate, Agenţia Naţională de Achiziţii şi Investiţii în Sănătate, mai arată comunicatul.

Agenţia Naţională de Programe se va ocupa de realizarea programelor de sănătate, elaborarea lor, stabilirea bugetului, coordonarea şi intervenţia ori de câte ori este nevoie ca programele să se desfăşoare în condiţii normale, fără sincope.

"Dacă totul va merge conform planului, până la sfârşitul anului ele vor putea să intre în funcţiune în noua formulă şi atunci vor fi de domeniul trecutului sincopele pe care cu toţii le-am observat în ultimii 4 ani", a subliniat ministrul.

Totodată, direcţiile de sănătate publică judeţene se vor reorganiza în opt autorităţi regionale de sănătate publică, servicii publice deconcentrate, cu personalitate juridică, în subordinea cărora vor funcţiona 34 de oficii judeţene de sănătate publică şi alte unităţi cu personalitate juridică, conform prevederilor legale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO