Companii

Ministrul Finanţelor: Noul preşedinte ANAF va avea tot sprijinul meu pentru schimbări

Ministrul Finanţelor: Noul preşedinte ANAF va avea tot...

Autor: Cătălina Mănoiu

28.03.2018, 15:24 100

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, că noul preşedinte al ANAF, va avea tot sprijinul său dacă în urma unor evaluări va vrea să facă schimbări

„Noul preşedinte va prezenta pe masa ministrului un raport cu mai multe situaţii, analize, propuneri de soluţii pentru tot ce înseamnă activitatea ANAF (...), inclusiv propuneri de schimbări. Dacă în urma unor evaluări el consideră că acest lucru este normal şi logic şi îşi asumă aceste schimbări şi soluţii din partea mea are tot sprijinul”, a spus Teodorovici.

Teodorovici a spus că toţi cei cu care va lucra în domeniul administraţiei fiscal vor avea contract de performanţă.

„În comisia de audiere am spus foarte clar că cu orice coleg lucrez mai ales în zona de administraţie fiscală partea de conducere va avea un contract de performanţă, adică asumat cu anumite criterii foarte clare, asumate şi pe care trebuie să le respecte. (...) Că vorbim de colectare, că vorbim de simplificare, de reformarea sistemului, de informatizarea sistemului, absolut toate problemele administraţiei fiscale vor trebui să se regăsească într-un fel sau altul cuantificabil într-un astfel de acord semnat între ministru şi şeful ANAF”, a spus Teodorovici.

Ministrul Finanţelor Publice a negat că Liviu Dragnea l-ar fi propus pe Ionuţ Mişa la şefia ANAF.

„Nu mi s-a impus niciodată nimic. (...) Am făcut propunerea către doamna prim-ministru, propunerea îmi aparţine”, a spus acesta.

În spaţiul public a apărut deja informaţia că peste 20 de directori din ANAF urmează să fie schimbaţi de către Ionuţ Mişa, noul şef ANAF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO