Companii

Mistere pe resurse interne: România a exportat 1 mld. metri cubi de gaze în 2021, inclusiv producţie internă, dar informaţiile legate de vânzători sunt „sensibile“

Mistere pe resurse interne: România a exportat 1 mld....

Autor: Roxana Petrescu

21.06.2022, 17:15 806

Datele Transgaz, compania naţională de transport al gazului natural, arată că România a trimis anul trecut peste graniţe 1 mld. metri cubi de gaze, din care 0,2 mld. metri cubi au reprezentat tranzitul, restul fiind cantităţi exportate de provenienţă internă şi din import Mai departe, cine a exportat gazul produs local, într-un an în care importurile au ajuns la 30% din consum, rămâne un mister.

„Având în vedere faptul că datele solicitate cu privire la cantităţile exportate/importate de fiecare operator în parte sunt informaţii sensibile din punct de vedere comercial, în vederea soluţionării acestui punct vă recomandăm să vă adresaţi direct societăţilor în cauză“, au precizat reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) la întrebarea privind identitatea firmelor care au exportat gaze din România anul trecut.

Pe de altă parte, în fiecare raport lunar al ANRE privind piaţa gazelor naturale este prezentată structura importurilor de gaze consumate, numele companiilor care importă, dar şi cota de piaţă pe care fiecare o deţine în acest segment.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO