Companii

MIT Motors afirma ca are "dobanzi germane" pentru camioane

23.11.2001, 00:00 22



Mit Motors, importator in Romania al automobilelor Mitsubishi, cu o cifra de afaceri anul trecut de peste 15 milioane dolari, a incheiat un contract cu compania germana PolyTruck, prin intermediul careia se va obtine finantare in sistem leasing pentru camioanele DAF si Volvo la dobanzile in valuta de pe piata germana.

"Din luna decembrie vom incepe efectiv vanzarile in leasing de tiruri Volvo si DAF, pentru care am ajuns la o intelegere cu compania germana si vom avea rate "germane" la credite, ceea ce inseamna 8-9%, aproape jumatate fata de cat este nivelul celor mai bune dobanzi pe piata romaneasca" a precizat Dan Chitaru, general manager Mit Motors .

Compania, prezenta din 1995 pe piata romaneasca este importator autorizat Mitsubishi, realizand de la an la an o crestere a vanzarilor superioara cresterii pietei auto de import.

"Pentru acest an estimam un nivel al vanzarilor de 250-300 de automobile Mitsubishi, nivel care va fi cel putin mentinut si anul viitor. Practic am ajuns la un ritm de o masina vanduta pe zi si, din 1995, inregistram in fiecare an cresteri la aceasta marca", a spus directorul general al Mit Motors.

Din luna august a acestui an, compania este si dealer al automobilelor Fiat si Alfa Romeo, de atunci vanzand 60 de automobile. "Pentru anul viitor estimam ca vom fi dealerul Autoitalia cu cele mai mari vanzari, cu peste 1.000 de unitati, ceea ce ne va situa pe primul loc in cadrul dealerilor Fiat si Alfa Romeo.

Mit Motors a deschis la mijlocul acestei saptamani, un showroom multibrand in Bucuresti, pentru care a investit peste 1 milion de dolari.

"Conceptul dupa care ne-am ghidat este acela ca odata intrat clientul la noi in show-room sa nu plecr fara o masina. Astfel, avem in prezent masini Alfa Romeo si Fiat, pentru care suntem dealeri, masini Mitsubishi, in special cele de teren, pentru care suntem importatori, iar din luna decembrie vom avea si tiruri mari Volvo si DAF" a adaugat Chitaru.

Acest concept este, potrivit lui Chitaru, inspirat din modelul centrelor auto americane, unde se vand pana la 13-15 marci de autovehicule.

Noul centru auto, are o suprafata construita de 1.400 de metri patrati , insa este situat pe o suprafata totala de 10.000 de metri patrati.

Showroom-ul functioneaza sub numele Mit Motors - Auto Torino, intrucat importatorul Auto Italia a decis ca orice locatie care distribuie automobile Fiat si Alfa Romeo sa aiba in titulatura sintagma Auto si numele unui oras din Italia, a adaugat oficialul Mit Motors.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO