Companii

Mittal mai investeşte la Galaţi 25 de milioane de euro

Autor: Adrian Cojocar

06.04.2011, 23:43 115

Conducerea celui mai mare combinat siderurgic din România,ArcelorMittal Galaţi, deţinut de miliardarul Lakhsmi Mittal, aanunţat că va demara un program de investiţii în valoare de 25milioane de euro în modernizarea laminorului de tablă groasănumărul doi.

"Acest pachet major de investiţii ne permite să facem încă unpas în cadrul actualului program de transformare, pentrurestabilirea competitivităţii com­­binatului. Noua ma­şină deplanat la cald împreună cu celelalte echipamente ne vor aduce maiaproape de obiectivul nostru de a transforma unitatea de la Galaţiîntr-un centru de excelenţă pentru tablă groasă", a declaratThierry Le Gall, directorul general al ArcelorMittal Galaţi.

Potrivit reprezentanţilor ArcelorMittal Galaţi, noua maşină estecu 50% mai fiabilă. La Galaţi se realizează circa 40% dincantitatea de tablă groasă produsă la nivelul grupuluiArcelorMittal, care este cel mai mare producător de oţel la nivelmondial.

Noile utilaje vor permite realizarea de noi sortimente de tablăgroasă şi vor permite intrarea companiei pe noi pieţe.

Compania mai are în curs de derulare o investiţie de 53 milioanede euro pentru modernizarea furnalului numărul 5, care a intrat înreparaţie capitală la începutul anului 2010.

Conducerea ArcelorMittal Galaţi estima la acea dată cărepornirea furnalului va dubla producţia combinatului care vadepăşi cifra de 4,2 milioane de tone de oţel lichid. Iniţial,repornirea acestui furnal era programată pentru prima jumătate alunii ianuarie din 2011, imediat după finalizarea lucrărilor demodernizare a acestuia, pentru ca în decembrie conducerea să amânerepornirea pentru jumătatea acestui an, după ce au închis un altfurnal timp de mai multe săptămâni din cauza lipsei de comenzi dinTurcia, principala piaţă de desfacere a combinatului.

În 2009 compania a raportat o pierdere de 334 mil. euro după ceafacerile au scăzut cu peste un miliard de euro, la 846 mil. euro,iar anul trecut pierderile s-au atenuat la circa 10 mil. euro,potrivit lui Thierry Le Gall, fără a lua însă în calculinvestiţiile în repornirea furnalului numărul 5, de circa 50 mil.euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO