Companii

Motoutilajele agricole produse de Ruris au ieşit la export. „Riscurile financiare sunt mai mici la extern“

Cătălin Stroe, şeful Ruris: Am vândut mai multe motoutilaje anul acesta pentru că am ales să vindem mai ieftin. Clienţii noştri din zona agrară au din ce în ce mai puţini bani. Ne păstrăm echilibrul, dar ce se întâmplă în piaţă nu este deloc în regulă.

Trebuie să fii cu ochii în mai multe direcţii. Dacă înainte de criză ca antreprenor te orientai mai mult către dezvoltare şi mai puţin către riscurile financiare, azi trebuie să fii atent la ambele.

Cătălin Stroe, şeful Ruris: Am vândut mai multe motoutilaje anul acesta pentru că am ales să vindem mai ieftin. Clienţii noştri din zona agrară au din ce în ce mai puţini bani. Ne păstrăm echilibrul, dar ce se întâmplă în piaţă nu este deloc în regulă. Trebuie să fii cu ochii în mai multe direcţii. Dacă înainte de criză ca antreprenor te orientai mai mult către dezvoltare şi mai puţin către riscurile financiare, azi trebuie să fii atent la ambele.

Autor: Andreea Neferu

12.09.2013, 00:07 916

Producătorul de motoutilaje agricole Ruris din Craiova, deţinut de omul de afaceri Cătălin Stroe, a făcut anul acesta primii paşi pe pieţele externe, livrând produse în ţări precum Cehia, Polonia, Italia, Grecia, Lituania. „În România lichidităţile sunt foarte mici şi acesta este unul dintre motivele pentru care am orientat vânzările către alte pieţe. De asemenea, pe pieţele externe riscurile financiare sunt mai mici comparativ cu cele din România. În ţară, riscul de insolvenţă şi de neplată este extrem de mare“, a spus Stroe, care a înfiinţat în urmă cu 20 de ani firma Ruris din Craiova, cu afaceri de circa 4 milioane de euro anul trecut.

El a mai spus că până în prezent compania a vândut motoutilaje la export de circa 250.000 de euro, iar până la finalul anului se aş­teaptă ca livrările în străină­tate să aducă circa 10% din rulajul Ruris.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO