Companii

Munca temporara aduce 15 mil. euro pentru Adecco

23.08.2007, 18:10 34

Contractele de munca temporara vor aduce elvetienilor de la Adecco 15 mil. euro pe piata locala anul viitor, in conditiile in care compania estimeaza prin cele trei firme pe care le detine in Romania un business de 30 mil. euro in 2008.
Munca temporara detine aproape jumatate din afacerile Adecco, cel mai mare furnizor de servicii de resurse umane la nivel mondial, - 48%, urmata de serviciile de outsourcing (31%), de contractele de IT (17%), in timp ce recrutarea permanenta are o pondere de doar 4% din business.
Conceptul de munca temporara este relativ nou in Romania, in conditiile in care majoritatea angajatilor se lupta pentru obtinerea de contracte de munca.
Adecco Romania, Adecco Resurse Umane si Adecco IT au realizat cumulat in prima jumatate a anului afaceri de 11,25 mil. euro, in crestere cu 60% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Cea mai mare pondere in cifra de afaceri a companiei o are Adecco Resurse Umane (munca temporara), care a realizat afaceri de 5,6 mil. euro, urmata de Adecco Romania (selectie si plasare de personal, outsourcing si consultanta), cu 3,7 mil. euro si de Adecco IT, cu 1,8 mil. euro.
"Avansul afacerilor se datoreaza dezvoltarii industriei in urma investitiilor din anii precedenti, interesul investitorilor straini in dezvoltarea investitiilor initiale si in proiecte noi, apelarea la servicii de specialitate pentru acoperirea necesarului de munca temporara si deficitul fortei de munca existent pe piata", a explicat pentru ZF Cristina Radulescu, country manager Adecco. In acelasi timp, profitul brut al celor trei companii a crescut cu 84% la sase luni, ajungand la peste jumatate de milion de euro (0,58 mil. euro). Pentru 2008, Adecco estimeaza un profit brut de 1,7 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO