Companii

Nestle închide fabrica de la Timişoara unde se produc napolitanele Joe. „Am iniţiat procesul de închidere a fabricii, dar negociem cu sindicatele acum”. UPDATE: Fabrica se va închide până în mai 2019

Nestle închide fabrica de la Timişoara unde se produc...

Autor: Cristina Roşca

11.01.2019, 10:15 21080

UPDATE. "Închiderea unităţii de producţie din Timişoara este o decizie extrem de dificilă, luată după analize amănunţite şi după implementarea tuturor alternativelor. Pe plan local, Nestlé  îşi desfăşoară activitatea pe o piaţă care trece printr-o perioadă de schimbări rapide, caracterizată de noi tipare de consum şi deficit de muncă, într-un mediu competitiv. Analizăm toate opţiunile pentru a oferi sprijinul necesar colegilor noştri. Prioritatea noastră constă în atenuarea acestei schimbări în raport cu angajaţii noştri”. a declarat Leszek Wacirz, country manager Nestlé România.

Fabrica din Timişoara a fost achiziţionată de Nestlé în anul 2000 şi are o producţie anuală de peste 10.000 tone de dulciuri şi cafea.  Fabricarea produselor Nestlé va continua în alte locaţii în încercarea de a simplifica procesele şi de a funcţiona mai eficient, astfel încât consumatorii să nu fie afectaţi.

Cele 30 de persoane angajate la Nestlé Regional Cost Competence Centre din Timişoara – centrul de servicii financiare al Nestle –  nu sunt afectate de această decizie şi îşi vor continua activitatea într-o nouă locaţie în centrul oraşului.

”Am iniţiat un amplu proces de consultare cu angajaţii şi cu sindicatul pentru a identifica cele mai bune soluţii prin care putem să ne susţinem oamenii în această perioadă. Explorăm toate căile posibile, de la asistenţă în găsirea de noi locuri de muncă sau în dobândirea abilităţilor necesare în procesul de reangajare şi până la organizarea unor târguri de locuri de muncă în incinta fabricii. Angajaţii care vor fi disponibilizaţi vor beneficia de salarii compensatorii în funcţie de vechimea lor în companie", a declarat Jackie Avery, director resurse umane Nestlé România.

Ofialii companiei anunţă că Nestlé isi va continua activitatea cu ajutorul echipelor din sediul central din Bucureşti, biroul Regional Cost Competence Centre din Timişoara, şi echipei de vânzări active în întreaga ţară.

 

Gigantul elveţian Nestle, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală a bunurilor de larg consum, va închide singura fabrică pe care o deţine în România, la Timişoara, unde produce napolitanele Joe (brand românesc), potrivit surselor ZF.

Informaţia a fost confirmată oficial şi de companie.

Fabrica Nestle, unde lucrează 388 de oameni, urmează să se închidă până la finalul lunii mai 2019.

„Am iniţiat procesul de închidere a fabricii, dar negociem cu sindicatele acum”, au declarat pentru ZF oficialii Nestle. 

Grupul eleveţian a achiziţionat brandul Joe şi fabrica din Timişoara în anul 2000.

Brandurile produse la Timişoara nu vor dispărea de pe piaţă, producţia urmând să fie mutată cel puţin parţial în Ungaria. 

Grupul elveţian  are în total în Romania circa 900 de salariaţi, din care circa 400 la fabrica din TImişoara. Portofoliul Nestlé Romania cuprinde cereale pentru micul dejun şi batoane de cereale, băuturi calde, divizia Nestlé Professional, dulciuri, îngheţată, produse culinare, produse pentru bebeluşi şi hrană pentru animale. Printre brandurile din portofoliul companiei se numără Joe, Nescafé, Maggi şi Purina. 

Compania JOE IBC a fost înfiinţată în anul 1994, cu 30 de angajaţi. Blaturile de napolitană erau importate din Austria, fiind ulterior tăiate şi ambalate local. După un an, au fost facute investitţii in zona productiei, iar gama de produse s-a extins.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO