Companii

Noi defecţiuni tehnice la Tarom: Două avioane ce trebuiau să ajungă la Iaşi şi Satu Mare, întoarse ieri la sol din cauza unor probleme

Noi defecţiuni tehnice la Tarom: Două avioane ce...

Autor: Mirabela Tiron

14.10.2016, 12:53 1660

Avioanele Tarom continuă să înregistreze noi defecţiuni tehnice, 71 de pasageri, ce trebuiau să ajungă ieri la Iaşi sau Satu Mare au fost ţinuţi ore întregi la sol  din cauza problemelor tehnice ale avioanelor.

"Zborul Tarom Ro 717, cu destinaţia Iaşi, cu 38 de pasageri la bord care trebuia să decoleze ieri la ora locală 20.35 de pe aeroportul Henri Coanda s-a întors în poziţia de parcare. Aeronava s-a aliniat pe pista pentru decolare  şi în timpul procedurilor de rulare  pilotul comandat a simţit vibraţii la jamba de bot şi a decis întreruperea decolării şi întoarcerea în poziţia de parcare pentru verificări", potrivit oficialilor Tarom. Pasagerii au fost îmbarcaţi într-o altă aeronavă pentru a ajunge la destinaţie.

Tot ieri au fost probleme şi pe cursa Ro 637  cu destinaţia Satu Mare, avionul a decolat de pe aeroportul Henri Coanda la ora 16.50 şi a revenit la sol din cauza unei defecţiuni tehnice. "Din cauza unei  disfunctionălităţi  la retragerea trenului de aterizare, echipajul  a luat decizia să se întoarcă la sol, punând pe primul loc siguranţa pasagerilor. Aeronava de tip ATR a aterizat cu bine la Bucureşti, iar toţi cei 33 pasagerii au fost debarcaţi". Pasagerii au plecat  spre Cluj Napoca cu mai bine de patru ore întârziere, cu o altă cursă, efectuată cu un avion Boeing.

Tarom a avut lunar cel puţin un avion cu “defecţiune tehnică” în ultimele cinci luni, sute de pasageri fiind blocaţi în aeroporturi, ajungând la destinaţie cu întârziere de câteva ore bune.

În septembrie, un avion al companiei aeriene Tarom, cu 117 oameni, s-a întors la Bucureşti din zborul către Amsterdam din cauza unei defecţiuni tehnice, la 35 de minute dupădecolare.

În august un alt avion al Tarom a lăsat blocaţi 150 de pasageri în aeroportul din Madrid, aeronava având defecţiouni tehnice. În iulie, alţi 153 de pasageri au fost blocaţi câteva ore în aeroportul din Timişoara, oficialii companiei anunţând o defecţiune tehnică la aeronava ce trebuia să plece din Bucureşti. Şi în iunie, cinci curse Tarom erau anulate de pe aeroportul din Otopeni, două avioane Airbus având defecţiuni tehnice. Şi în mai un avion al Tarom ce opera o cursă de la Bucureşti la Belgrad a aterizat de urgenţă la Timişoara din cauza depresurizării cabinei

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO