Companii

Noi dovezi asupra sigurantei si eficientei Sortis

03.07.2003, 00:00 1022



Pfizer Inc a anuntat, rezultatele preliminare ale unui studiu major care arata ca pacientii tratati cu anticolesterolul Sortis inregistreaza semnificativ mai putine cazuri de infarct, atacuri cerebrale sau proceduri chirurgicale decat bolnavii carora li s-a administrat placebo, conform unui comunicat al companiei farmaceutice americane.



In Collaborative Atorvastatin Diabetes Study (CARDS), circa 2.800 de pacienti cu diabet de tip doi si fara istoric de infarcturi sau atacuri cerebrale au fost tratati fie cu Sortis (10 mg/zi), fie cu placebo, pentru analiza rezultatelor comparative in ceea ce priveste evenimentele coronare majore, accidentele vasculare cerebrale sau procedurile chirurgicale de revascularizare.



Ca urmare a beneficiilor semnificative demonstrate de Sortis , comitetul independent de analiza a datelor CARDS a stopat studiul prevazut sa se deruleze pe o perioada de patru ani dupa doar doi ani.



Toti pacientii au fost informati sa continue tratamentul cu Sortis pana cand vor fi chemati de medicii curanti pentru un nou examen, iar rezultatele finale ale studiului vor fi date publicitatii deindata ce vor fi disponibile, afirma Pfizer.



"Aceste rezultate intemediare arata clar beneficiile cardiovasculare in ceea ce priveste scaderea nivelului colesterolului la pacientii diabetici", a declarat Dr. Joe Feczko, presedintele Diviziei de Dezvoltare a companiei."Suntem multumiti ca eficienta si valoarea medicamentului Sortis continua sa fie demonstrata si asteptam cu nerabdare evaluarea rezultatelor finale", a adaugat el.





Inainte de termen



Studiul CARDS reprezinta al doilea studiu clinic important asupra Lipitor care se incheie inainte de termen deoarece evidentiaza beneficiile semnificative ale medicamentului. Doar cu opt luni in urma, studiul ASCOT a fost sistat cu peste doi ani ininte de termen, demonstrand ca pacientii cu un nivel mediu sau usor idicat al colesterolului tratati cu Lipitor au inregistrat mult mai putine evenimente coronare fatale si infarcte miocardice decat cei carora li s-a administrat Sortis .



CARDS, care a fost initiat in Regatul Unit si Irlanda, a fost desfasurat in colaborare de Pfizer, University College din Londra, Diabetes UK, cea mai mare asociatie de sprijinire a bolnavilor de diabet din Marea Britanie, si Departamentul Sanatatii din Marea Britanie.



Se estimeaza ca la nivel mondial exista intre 100 si 150 de milioane de persoane diagnosticat cu diabet, dar aceasta cifra s-ar putea dubla pana in 2010. Complicatiile cardiovasculare, mai ales bolile coronare si atacuri cerebrale, sunt principala cauza a mortii pentru 75% dintre pacientii bolnavi de diabet de tip 2.



De la introducerea sa, in urma cu sase ani, siguranta si eficacitatea medicamentului Sortis a fost demonstrata printr-un program amplu de studii clinice, alcatuit din peste 400 de studii in derulare sau incheiate, efectuate pe 80.000 de pacienti.



O analiza recenta a 44 de teste clinice la nivel mondial asupra Sortis demonstreaza inca o data profilul de exceptie al tratamentului pentru o gama larga de pacienti, conchide documentul companiei.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO