Companii

Noul proprietar al combinatului siderurgic de la Galaţi, miliardarul indian Sanjeev Gupta, anunţă investiţii de 200 mil.euro în următorii cinci ani şi creşterea producţiei la 2,1 mil.tone în 2019

Sanjeev Gupta

Sanjeev Gupta

Autor: Roxana Rosu

20.09.2019, 13:43 1619

Liberty Steel, companie controlată de miliardarul indian Sanjeev Gupta, a anunţat un plan de investiţii de 200 milioane euro la combinatul siderurgic de la Galaţi în următorii cinci ani, în condiţiile în care volumul de producţie a crescut la peste 2,1 milioane de tone în acest an, de la aproximativ 1,7 milioane de tone în 2018, în special pe baza exporturilor spre pieţe din Europa de Est.

Liberty Galaţi a fost cumpărată la începutul lunii iulie, împreună cu alte şase unităţi de producţie siderurgică şi cinci centre de servicii din şapte ţări europene. Achiziţia în valoare de 740 de milioane de euro a făcut din Liberty Steel unul dintre primii zece producători de oţel la nivel mondial, cu excepţia Chinei, cu o capacitate totală de laminare de peste 18 milioane de tone care acoperă o gamă largă de produse finite.

 „Sunt extrem de mândru să primesc mii de angajaţi calificaţi şi dedicaţi de la Galaţi în familia GFG. Ne-am angajat la un program de investiţii pe termen lung în România, la a face din combinatul de la Galaţi o rază de forţă şi prosperitate în regiune, până la proiecte specifice în sectoarele noastre principale de producţie de aluminiu, cupru, energie şi servicii bancare. Aşteptăm cu interes colaborarea îndeaproape cu grupul operativ al membrilor guvernului pentru a ne ajuta să contribuim în continuare la dezvoltarea combinatului, la bunăstarea economică a angajaţilor acestuia, a comunităţilor locale şi a României.”, a declarat Sanjeev Gupta, preşedintele executiv al GFG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO