Companii

Noul şef al L’Oréal are ca obiectiv revenirea pe creştere

Noul şef al L’Oréal are ca obiectiv revenirea pe creştere

Autor: Cristina Rosca

13.02.2012, 00:05 503

L'Oréal, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de cosmetice, cu afaceri de peste 50 mil. euro, l-a numit în funcţia de country manager pe România pe Gilles Antoine (44 de ani). Francezul a venit în România la finalul lunii ianuarie pentru a-l înlocui Richard Matalon (tot francez) la conducerea L'Oréal România. Matalon pleacă în Tunisia, la conducerea businessului L'Oréal din această ţară.

Antoine şi-a stabilit ca prioritate a mandatului său readucerea pe creştere a businessului local după doi ani de scădere. "Modelul nostru de business porneşte de la premiza că trebuie să creştem. Mai mult, avem ce ne trebuie ca să creştem în următorii ani".

Cu o experienţă circa zece ani pe pieţele din America Latină, Antoine a venit în România într-o perioadă dificilă pentru piaţa de cosmetice, care a pierdut circa 100 mil. euro în ultimii trei ani, potrivit datelor L'Oréal. Piaţa este marcată de scăderea consumului, care a avut doar anul trecut un declin de circa 3 procente.

Antoine spune însă că va merge să ia pulsul pieţei direct de la consumator pentru a fi aproape de el. Francezul urmează să facă vizite la domiciliu consumatorilor şi să le urmărească obiceiurile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO