O nouă piaţă prinde contur: numărul înmatriculărilor de rulote s-a dublat în şapte ani

Secțiune susținută de Medlife Logo

5 sep 2017 Autor: Simona Tatu

Peste 25.000 de rulote au fost înmatriculate în primele şapte luni, cât în tot anul 2016. “Se vede categoric o creştere a numărului de turişti români care au venit în camping cu rulotele”.

Numărul de rulote şi autorulote înmatriculate în România s-a dublat în perioada 2010-2017, crescând de la circa 13.000 de unităţi în anul 2010 la peste 25.000 de unităţi în primele şapte luni ale anului 2017, conform datelor de la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) transmise la solicitare ZF.

Vacanţele cu rulota sunt o tradiţie în America şi în ţările din Europa Occidentală, în România fiind un trend care acum începe să se dezvolte.

„Anul acesta s-a văzut categoric o creştere a numărului turiştilor români care au venit în camping cu rulotele. Totuşi cei mai mulţi dintre turiştii care vin la noi sunt străini, din ţări precum Germania, Olanda, Polonia sau Cehia. Campusul nostru este deschis în perioada aprilie – octom­brie, cele mai aglomerate luni fiind iulie şi august. În ultima perioadă sunt şi turişti care se interesează de perioadele de extra­sezon“, a spus Iulian Părău, administra­tor al campingului Săliş­teanca. Campingul Sălişteanca se află la 500 de metri de centrul oraşului Sălişte şi la o distanţă de 20 kilometri de Sibiu. Campingul are o capacitate de 12 locuri de campare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.09.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
rulote
, inmatriculari
, vacanta
, turisti
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide