Companii

O nouă strategie: Reţeaua Kaufland deschide primul magazin din mall la Sibiu, în proiectul NEPI-Rockcastle

O nouă strategie: Reţeaua Kaufland deschide primul...

Autor: Cristina Roşca

14.11.2019, 07:16 11893

Aceasta este cea de-a şaptea deschidere din acest an a retailerului german care până la final de 2019 nu mai are planificată nicio inaugurare.

Retailerul german Kaufland, liderul comerţului local după cifra de afaceri, deschide astăzi primul magazin dintr-un mall din România, este vorba de proiectul Promenada din Sibiu al NEPI-Rockcastle.

Retailerul german a ajuns astfel la 127 de magazine pe plan local şi două în Republica Moldova, operaţiunile din această ţară fiind administrate de la Bucureşti. Deschiderea din Sibiu este prima din mall pentru Kaufland şi a doua unitate în chirie după un hipermarket în Cluj-Napoca amplasat într-un complex rezidenţial. Toate cele­lalte sunt deschise pe terenuri proprii şi ridicate de la zero de Kaufland.

În ultimul an Kaufland şi-a schim­bat stra­tegia într-o perioadă în care con­sumatorii caută magazine cât mai apro­pia­te de casă sau de birou. Astfel, nem­ţii au anunţat că sunt în căutare şi de spaţii în chirie. De la începutul anului retaile­rul a des­chis în România 7 magazine, alte do­uă fiind inaugurate peste Prut un­de ope­raţiunile sunt administrate de la Bucu­reşti. Acestea sunt de altfel pri­me­le ale Kauf­land în Republica Moldova. Până la finalul acestui an calen­da­ristic retaile­rul nu va mai deschide nicio unitate nouă pe plan local.

Grupul german şi-a consolidat anul trecut poziţia de lider al retailului local după ce cifra de afaceri a companiei s-a apropiat la un pas de 11 mld. lei (2,3 mld. euro), plus 8% faţă de 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO