Companii

Oamenii de afaceri cer Guvernului să finanţeze toate cele 36 de proiecte care au solicitat ajutor de stat. „Cerem creşterea sumelor necesare pentru asigurarea acestor finanţări."

Oamenii de afaceri cer Guvernului să finanţeze toate...

Autor: Dana Ciriperu

02.09.2016, 00:06 478

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) cere Guvernului să finanţeze toate cele 36 de proiecte care au solicitat ajutoare de stat şi care ar aduce în economie investiţii de 1,2 miliarde de euro (5,4 mld. lei). Companiile respinse au solicitat ajutoare de stat cu o valoare cumulată de 300 mil. euro.

„AOAR se alătură cererii publice ca ajutorul de stat să fie acordat tuturor proiectelor care îndeplinesc criteriile legale“, au transmis reprezentanţii AOAR.

Finanţele au anunţat luni că au selectat doar şase din cele 36 de proiecte depuse, bugetul alocat pentru finanţarea lor fiind de 621 mil. lei (140 mil. euro).

Celelalte 30 de proiecte neselectate au nevoie pentru a merge înainte de ajutoare de stat în valoare de 1,36 mld. lei (300 mil. euro), iar valoarea investiţiilor pe care companiile îşi asumă să le realizeze este dublă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO