Companii

Obligaţiunile Vivre revin pe 10 martie 2023 la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti pe fondul deschiderii procedurii de insolvenţă. Acestea au fost suspendate în noiembrie ca urmare a concordatului preventiv

Obligaţiunile Vivre revin pe 10 martie 2023 la...

Autor: Liviu Popescu

09.03.2023, 10:24 348

Ambele emisiuni de obligaţiuni ale retailerului de mobilă şi decoraţiuni Vivre Deco urmează să revină la tranzacţionare pe 10 martie 2023, ca urmare a deschiderii procedurii de insolvenţă, în contextul în care acestea au fost suspendate din noiembrie 2022 pe fondul concordatului prevedentiv.

Astfel, investitorii vor putea să tranzacţioneze bonduri VIV26E, cel mai recent preţ de 7,15%, respectiv o emisiune de 7 mil. euro listată în 2021 şi scadentă în 2026 cu un cupon de 5,5% pe an. Randamentul este de 193%. Tradeville a fost intermediar. A doua emisiune VIV25E are preţul de 23,8% şi a fost listată pe 10 aprilie 2020 cu scadenţa în 2025 şi cupon de 5,25%. Randamentul este de 128%. Aceasta a avut BT CP ca intermediar. Vivre va publica pe 28 aprilie 2023 raportul pentru 2022.

ZF a scris zilele trecute că Vivre Deco a intrat insolvenţă la propria cerere după ce Tribunalul Bucureşti a admis, pe 6 martie 2023, cererea formulată de debitoare.

Pe 17 februarie, instanţa dispusese închiderea procedurii de concordat preventiv la solicitarea lui Călin Fusu, preşedintele consiliului de administraţie şi acţionar majoritar prin intermediul fondului Neogen. Vivre Deco a solicitat ieşirea din concordat după ce planul de restructurare nu a adunat numărul minim de voturi necesar omologării.

Potrivit informaţiilor ZF, un avocat care reprezintă câţiva obligatari a cerut să i se ridice dreptul de administrare lui Călin Fusu, însă instanţa a respins cererea ca neîntemeiată. Fusu va acţiona în continuare ca director general, dar sub patronajul consorţiului de practicieni în insolvenţă Infinexa Restructuring SPRL şi Continuum SPRL.

Pe 7 noiembrie 2022 compania a depus la dosar Planul de redresare iniţial, care prevedea plata a 4,2% din banii investiţi în cele două emisiuni de obligaţiuni de 10,45 de milioane de euro celor peste 500 de obligatari.

Ca urmare a negocierilor debitoarei cu creditorii, compania a modificat planul de restructurare, propunând 15% înapoi obligatarilor peste patru ani. Adiţional, retailerul a propus să cesioneze 16% din totalul acţiuni creditorilor dacă Planul de redresare modificat este aprobat.

Termenul solicitat creditorilor afectaţi pentru a-şi manifesta votul asupra planului de restructurare modificat a fost stabilit până cel târziu la data de 6 februarie 2023 inclusiv, adică o lună. Cu toate acestea, Vivre a considerat că interpretarea corectă ar fi că termenul de 60 de zile prevăzut de lege curge din nou după depunerea unui plan de restructurare modificat.

Ulterior, tot Vivre Deco a solicitat anularea prelungirii termenului, cât şi închiderea procedurii de concordat preventiv. „Negocierile cu creditorii al căror vot pozitiv ar fi putut determina aprobarea planului de restructurare au eşuat, motiv pentru care considerăm că negocierile nu pot conduce la aprobarea unui plan de restructurare”, scria societatea.

Retailerul online de mobilă şi decoraţiuni Vivre Deco, companie cu două emisiuni de obligaţiuni listate la bursa de la Bucureşti, a încheiat primele şase luni din 2022 cu pierderi de 18,64 de milioane de lei, mai mari faţă pierderile de 17 mil. lei raportate în aceeaşi perioadă din 2021, în contextul unor afaceri de 70,7 milioane de lei, cu 44,8% mai mici comparativ cu S1/2021, potrivit datelor din raportul financiar semestrial publicat la BVB.​

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24