Companii

Octavian Radu le cere dezvoltatorilor sa taie pana la 70% din chiriile Diverta

24.09.2009, 15:50 35

Emilia Canea, directorul general al lantului de librariiDiverta, spune ca se afla intr-un proces continuu de renegociere achiriilor si ca pana acum cea mai mare reducere pe care a reusit sao obtina este de 70%.

"Diverta si-a optimizat cheltuielile operationale prinnegocierea nivelului chiriilor. De asemenea, am procedat lareducerea stocurilor si la cresterea frecventei aprovizionarilor",a spus Emilia Canea, fara a preciza pentru ce magazine a obtinutreducerile cu 70% la chirii.

Lantul de magazine Diverta opereaza 66 de magazine pe piataromaneasca, pe o suprafata comerciala totala de 23.000 mp, cele maimulte unitati fiind in interiorul centrelor comerciale dintara.

Unul dintre magazinele Diverta se afla in City Mall dinBucuresti, pe o suprafata de 175 de metri patrati. "ReprezentantiiDiverta au solicitat negocierea chiriei pentru acest spatiu, insapentru moment nu s-a finalizat discutia. De cele mai multe orioferim o reducere cu 20% la chirii, desi au existat cereri sipentru reduceri cu 70% din partea unor retaileri", a declarat MihaiAgaficioaia, directorul general al City Mall. El a adaugat caaceste reduceri se acorda retailerilor dupa criterii ce tin desituatia financiara a companiei chiriase.

Diverta, parte a grupului RTC, controlat de omul de afaceriOctavian Radu, asteapta o cifra de afaceri de 35 mil. euro in acestan, in scadere cu 25% fata de 2008. Retailerul a inchis de lasfarsitul anului trecut 11 magazine "neprofitabile", insa inacelasi timp a mai deschis alte trei unitati, in noiembrie urmandsa fie inaugurata Diverta Cotroceni. Numarul de angajati dinlibrarii a fost redus cu 15% de la inceputul anului, ajungand inprezent la 700 de oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO