Companii

Omnia Plast, care operează trei fabrici în Chiajna, Clinceni şi Satu Mare, a finalizat cu afaceri de 60 mil. euro, în creştere cu 10%. „Vom demara construcţia pentru a patra fabrică, o investiţie de 12 mil. euro, vrem să luăm ajutor de stat“

Omnia Plast, care operează trei fabrici în Chiajna,...

Autor: Mirabela Tiron

13.03.2023, 17:00 637

♦ Fabricile produc echipamente sportive de iarnă (clăpari de schi), jucării de plastic pentru copii, dar şi produse de irigaţii de grădină, aspersoare, role cu furtun l Toţi clienţii din Italia, Franţa şi Germania au redus comenzile ♦ Toată producţia merge la export.

Compania Omnia Plast, cu sediul în Chiajna, controlată de grupul Sunino Spa din Italia, care produce în trei fabrici echipa­men­te sportive de iarnă, jucării, dar şi alte produse din plastic, a finalizat anul trecut cu afaceri de 60 de milioane de euro, faţă de 54 milioa­ne de euro anul anterior, dar pentru acest an a bugetat o scădere cu 10% a cifrei de afaceri.

„Anul trecut am fost pe creştere cu 10%, a fost un an bun, dar pentru acest an am bugetat scădere. Toţi clienţii au redus co­men­zile pe toa­te produsele pe care le fabri­căm, de la echi­pa­mente de schi la jucării în toate sectoarele“, a spus pentru ZF Ale­xan­dru Grancea, direc­torul general al companiei Omnia Plast.

Tot ceea ce produce compania în Româ­nia se valorifică pe piaţa externă, compania nu are un brand propriu, pieţele principale fiind Italia, Franţa şi Germania. „Exportăm toată producţia, principalele pieţe sunt Italia, Franţa şi Germania dar semnalele sunt că motorul Europei frânează, forecastul nostru este că urmează o criză“, a mai adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO