Companii

Omul de afaceri canadian Michael Topolinski va importa din China 90 de milioane de măşti: Astăzi şi duminică sunt programate două transporturi a câte 4,5 mil. de măşti tip PLU

Omul de afaceri canadian Michael Topolinski va importa...

Autor: Alexandra Cepăreanu

09.04.2020, 11:29 1791

Compania Naguma Medical Supply, înfiinţată de omul de afaceri Michael Topolinski, cunoscut pentru dezvoltările imobiliare derulate pe piaţa din România, va importa din China 90 de milioane de măşti de protecţie, în contextul nevoii acute de echipamente de protecţie care ajută la limitarea răspândării virusului COVID-19.

„Vineri, 10 aprilie este programat un transport ce include 4,5 milioane măşti tip PLU. Alte 4,5 milioane de măşti vor veni duminică, 12 aprilie”, a spus pentru ZF Michael Topolinski, fondatorul companiei Naguma Medical Supply, parte a grupului InteRo.

Primul dintre cele 30 de transporturi contractate cu Blue Air a aterizat în după-amiaza zilei de miecuri -8 aprilie-, având la bord 3 milioane de măşti.

„Vom dona 30.000 de măşti din acest prim transport angajaţilor din prima linie care luptă împotriva acestei pandemii - 15.000 măşti pentru Ministerul Sănătăţii (spitale) şi 15.000 de măşti pentru Ministerul de Interne (forţele de ordine)”, spunea Michael Topolinski miercuri. Până în prezent, au fost donate 25.000 de măşti, iar restul vor fi donate în cursul zilei de luni -13 aprilie.

Omul de afaceri a adăugat că livrările vor avea loc odată la una – două zile, compania putând creşte volumul până la două transporturi cu avionul pe zi, dacă cererea din piaţă o va impune.

De asemenea, de transportul echipamentelor de protecţie de la aeroport la depozitele companiei se ocupă 25 de angajaţi.

În ceea ce priveşte piaţa imobiliară, Michael Topolinski a spus că „în aceste moment nu mai există piaţă. Avem nevoie de o soluţie medicală, un vaccin.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO