Companii

OTP Bank finanţează cu 10 mil. lei distribuitorul de jucării Viva Toys pentru achiziţia unui teren de peste 6 hectare de la producătorul de uşi şi ferestre Aplast din Ilfov

OTP Bank finanţează cu 10 mil. lei distribuitorul de...

Autor: Georgiana Mihalache

26.04.2023, 18:50 223

OTP Bank România acordă o finanţare de 10 milioane de lei distribuitorului de jocuri şi jucării Viva Toys pentru achiziţia terenului de 6,3 hectare al producătorului de uşi şi ferestre Aplast în comuna 1 Decembrie din Ilfov, potrivit unui comunicat de presă.

Ziarul Financiar a scris în martie 2023 despre tranzacţia dintre Viva Toys şi Aplast care a vizat terenul de 63.000 mp. Din această suprafaţă, 12.500 mp sunt spaţii de depozitare. În urma achiziţiei, capacitatea logistică a Viva Toys se va tripla. Tranzacţia s-a ridicat la 12,7 mil. lei, dintre care 10 mil. lei au venit din finanţarea OTP.

„Această finanţare are acelaşi scop, de a contribui la extinderea capacităţii logistice a Viva Toys şi a portofoliului de serviciil oferite clienţilor, pentru consolidarea activităţilor pe piaţa de profil", a spus Alexandru Dună, Commercial Banking Director.

Investiţia realizată de Viva Toys va susţine activitatea de distribuţie pentru canalele fizice, precum hypermarketuri, magazine de jucării sau lanţuri de librării şi benzinării, precum şi creşterea serviciului de drop-shipping, cu livrare în aceaşi zi. Distribuitorul a fost asistat în tranzacţie de către compania de consultanţă Conadi.

Viva Toys este specializată în importul şi distribuţia la nivel naţional de jucării, jocuri şi articole pentru copii, ajungând în hypermarketuri, librării, lanţuri de benzinării, magazine de jucării.

Viva Toys a avut afaceri de 59 mil. lei în 2021, în creştere faţă de 16,7 mil. lei în anul anterior, din datele publice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO