Companii

Ozone, avans de 28% in primul semestru, la 17,5 mil. euro

23.09.2008, 21:36 26

Compania farmaceutica Ozone Laboratories, controlata de oamenii de afaceri Ludovic Robert, Michel Eid, Roger Akoury si Walid Abboud, care detin si A&D Pharma, a raportat in prima jumatate a acestui an un avans de 28% al vanzarilor pe piata locala, pana la 17,5 mil. euro.

Ozone a finalizat anul trecut un proces de reorganizare interna si a protofoliului de produse, care a permis o crestere a vanzarilor de 18% in 2007, in timp ce pentru acest an targetul a fost stabilit la 28%. "Rezultatele financiare sunt in linie cu asteptarile noastre si au fost posibile printr-o serie de investitii in dezvoltarea portofoliului de produse si a extinderii distributiei in retail", a spus Christopher Henwood, CEO al grupului Ozone Laboratories.
Grupul Ozone este prezent si pe pietele din Polonia, Bulgaria, Slovacia si Ungaria, iar pe piata locala ruleaza circa 40% din afaceri. La nivel regional, vanzarile grupului au inregistrat o evolutie similara cu cea din Romania in primul semestru.
Potrivit datelor existente in piata, actionarii Ozone au angajat banca de investitii Rothschild sa gaseasca un cumparator pentru companie, date care insa nu au fost confirmate de reprezentantii Ozone.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO