Companii

Pambac discuta cu mai multi jucatori pentru o achizitie

29.05.2008, 13:17 42

Pambac Bacau, unul dintre principalii producatori de paste fainoase, intentioneaza sa-si majoreze productia atat prin crestere organica, cat si prin achizitii.
"Avem in plan incheierea unei achizitii de mai multi ani. Discutam cu mai multi jucatori de pe plan local care realizeaza produse finite din prelucrarea cerealelor si subproduse, si am vrea sa finalizam aceste discutii printr-o achizitie pana la sfarsitul acestui an. Deocamdata nu pot spune mai multe", a declarat Alin Giurea, directorul general al companiei.
Primele tranzactii importante pe piata locala de panificatie si paste fainoase au fost consemnate anul trecut, cand producatorii locali Arnos Oradea si Pangram Resita, respectiv filiala grupului elen Loulis au fost achizitionati de catre Maspex Wadowice, Foodco Italia si LLI din Austria. Singurii producatori locali independenti din top zece sunt Pambac Bacau, European Drinks-Food si Pan Group Craiova. "Am fost si noi curtati de alte companii pentru a fi preluati, dar am preferat sa realizam noi o achizitie", a spus Giurea.
Pambac a inregistrat in primele patru luni ale acestui an o cifra de afaceri de 65 mil. lei (17,7 mil. euro), in crestere cu 45% fata de aceeasi perioada din 2007 si un profit de circa 4 mil. lei (peste 1 mil. euro), cu un avans de 41% fata de primele patru luni ale anului trecut. "Cresterea cifrei de afaceri s-a datorat majorarii volumului de vanzari, dar si cresterilor de pret facute in a doua jumatate a anului 2007. Cresterea de profit este o consecinta a programului de reducere a costurilor implementat incepand cu a doua jumatate a anului 2007", a explicat directorul general al Pambac.
Pambac si-a programat pentru 2008 investitii in consolidarea brandurilor existente si cresterea productiei, dar si in marirea capacitatii logistice in Bacau si in tara. Bugetul de marketing al Pambac va creste de asemenea cu peste 50% anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO