Companii

Papalekas va construi birouri pe terenul Porsche Aviaţiei

Papalekas va construi birouri pe terenul Porsche Aviaţiei

Autor: Cristi Moga, Bogdan Alecu

22.10.2012, 00:07 3507

Omul de afaceri Ioannis Papalekas, care în ultimul an a cumpărat proiectele City Mall şi Tower Center din Bucureşti, aflate în fa­liment, respectiv în insolvenţă, a făcut o nouă achiziţie, preluând terenul pe care se află showroom-ul auto Porsche Aviaţiei, de lângă pasajul Pipera, afirmă surse din piaţa imobi­liară.

Porsche Inter Auto, divizia de retail de pe piaţa locală a Porsche Holding, a anunţat că de anul viitor îşi va muta în Pipera (peste calea ferată) ope­ra­ţiunile din zona Aviaţiei (unde sunt comercia­lizate mărcile Seat şi Skoda), iar jucătorii din real estate vorbesc deja de o tranzacţie pe care divizia imobiliară a grupului austriac, Porsche Immobilien, ar fi realizat-o cu grecul Papalekas.

Porsche deţine un teren de circa 5.000 mp la intersecţia dintre şoseaua Pipera şi străzile Barbu Văcărescu şi Calea Floreasca ce poate fi estimat la aproximativ 4 milioane de euro, ţinând de cele mai recente tranzacţii din zonă.

Lângă terenul Porsche omul de afaceri Dragoş Bîlteanu (Romenergo), partener cu Papalekas în mai multe proiecte, deţine un alt lot ce ar putea fi utilizat la dezvoltarea pro­iectului de birouri gândit de omul de afaceri elen. Cei doi nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO