Companii

Patriciu da 500.000 de euro pe 30% din Heritage

Patriciu da 500.000 de euro pe 30% din Heritage
14.01.2008, 18:16 14

Omul de afaceri Dinu Patriciu (desen), presedintele grupului Rompetrol, cu o avere estimata la 3 miliarde de dolari, a intrat in actionariatul companiei care detine restaurantul Heritage, supranumit si "restaurantul bancherilor", fiindca majoritatea actionarilor sunt bancheri.
Patriciu a platit 500.000 de euro pentru un pachet de 30% din actiunile Heritage, devenind astfel actionar majoritar, potrivit unor surse apropiate afacerii. Intrarea lui Patriciu in actionariat s-a facut prin majorare de capital. Omul de afaceri nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei.
Dinu Patriciu ar intentiona sa transforme restaurantul Heritage intr-un context pentru dezvoltarea unui centru cultural exclusivist, unde sa se organizeze, printre altele, licitatii de arta.
Urmatorul actionar semnificativ la Heritage dupa Patriciu este Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Administratie al UniCredit Tiriac Bank, care detine 12% din actiuni.
Odata cu intrarea lui Dinu Patriciu in afacere, numarul actionarilor ajunge la 23, printre acestia numarandu-se Robert Rekkers, CEO al Bancii Transilvania, Anca Ioan, CEO al Tiriac Holdings, Rasvan Radu, presedintele executiv al UniCredit Tiriac, si George Butunoiu, unul dintre cei mai cunoscuti head-hunteri din piata si initiatorul proiectului Heritage.
Proiectul deschiderii restaurantului a fost initiat in 2006, iar deschiderea oficiala a avut loc in luna septembrie a anului trecut. In tot acest interval, Heritage a fost pe pierderi, potrivit surselor citate.
Patriciu va prelua si managementul restaurantului, care era asigurat pana in prezent de un board director format din trei actionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO