Companii

Patronatul Producătorilor de Medicamente: Problema aprovizionării cu gaze Europa ar putea provoca consecinţe negative fără precedent asupra furnizării de medicamente

Piaţa farmaceutică din România a generat vânzări de peste 21 mld. lei în 2021, în creştere cu 17% faţă de anul anterior, potrivit Cegedim.

Piaţa farmaceutică din România a generat vânzări de peste 21 mld. lei în 2021, în creştere cu 17% faţă de anul anterior, potrivit Cegedim.

Autor: Georgiana Mihalache

27.07.2022, 00:05 445

♦ PRIMER, patronatul producătorilor de medicamente din România, numără 19 fabrici din Å£ară â™¦ Gazele sunt atât sursă de energie în fabricile de medicamente, cât ÅŸi materie primă pentru sinteza anumitor produse.

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) atrage atenţia că problema aprovizionării cu gaze în urma războiului dintre Rusia şi Ucraina se poate răsfrânge direct asupra pacienţilor, în contextul în care furnizarea şi producţia de medicamente sunt dependente de resursa de gaze. PRIMER le-a cerut autorităţilor să acorde prioritate domeniului producţiei de medicamente pentru a evita riscurile lipsei de medicamente.

„Problema aprovizionării cu gaze către Europa ar putea provoca consecinţe negative fără precedent asupra furnizării de medicamente către serviciile sociale esen­ţiale şi poate periclita funcţionarea siste­mului de sănătate: medicamentele generice nu ar mai fi disponibile pentru pacienţii români, deoarece lanţul de aprovizionare al industriei farmaceutice nu le-ar mai putea produce, fară o prioritizare a acestei in­dustrii, în cazul lipsei de gaze care ar putea surveni în perioada următoare“, potrivit PRIMER.

În fabricile de medicamente, gazele sunt o sursă cheie de energie, dar şi materie pri­mă, folosită în sinteza chimică a unor game de medicamente. Reprezentanţii PRIMER mai adaugă la lista de provocări pentru industria producătoare de medicamente şi faptul că ultimii doi ani de pandemie, iar în prezent războiul din Ucraina şi-au pus amprenta asupra stocurilor de medicamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO