Companii

Patru companii locale produc carne de melc în valoare de 50 mil. lei cu 270 de salariaţi

În economia pieţei producătorilor şi procesatorilor de carne de orice tip, acest segment - al melcilor - este mic, însă e vorba de o nişă cu particularităţile ei.

În economia pieţei producătorilor şi procesatorilor de carne de orice tip, acest segment - al melcilor - este mic, însă e vorba de o nişă cu particularităţile ei.

Autor: Cristina Roşca

12.01.2021, 17:40 586

De regulă, acest produs este trimis de companiile locale la export, românii nefiind mari consumatori de carne de melc.

Companiile Rolux (Hunedoara), BBG Acces Consult (Tulcea), Egan Prod (Mureş) şi Bioprod (Sibiu) sunt cei mai mari producători locali de carne de melc din România, conform datelor ZF. Au fost analizate companiile care au declarat CAEN-ul 1020 - Prelucrarea şi conservarea peştelui, crustaceelor şi moluştelor şi care şi-au depus rezultatele financiare pe 2019, cele mai recente date publice disponibile.

Dintre firmele care au declarat acest CAEN au fost însă selectate doar cele care produc carne de melc şi nu şi cele care realizează alte preparate din peşte. De asemenea, au fost excluse unele firme care nu au site şi despre care nu există alte informaţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO