Companii

Percheziţii la spitale din Capitală, într-un dosar privind fapte de corupţie

Percheziţii la spitale din Capitală, într-un dosar...

Autor: Livia Ispas

16.06.2014, 10:23 667

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac cercetări într-o cauză penală ce vizează "suspiciunea săvârşirii, în perioada 2008-2011, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, de către funcţionari publici, în cadrul unor proceduri de achiziţie, prin programe finanţate din fonduri publice şi din fonduri externe", se arată într-un comunicat de presă al DNA.

În acest dosar, procurorii fac percheziţii la 20 de adrese din Bucureşti, printre care şi sediile unor instituţii publice şi unităţi sanitare.

"În acest moment, în cauză se efectuează urmărirea penală prin raportare strict la fapte, nefiind începută urmărirea penală faţă de vreo persoană", a precizat DNA.

Procurorii beneficiază de sprijin din partea Oficiului de Luptă Antifraudă (OLAF) din cadrul Comisiei Europene, DLAF, precum şi de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO