Companii

Peste 10.000 de români au plătit cel puţin 1.500 de euro pentru o vacanţă de iarnă în destinaţii exotice

Peste 10.000 de români au plătit cel puţin 1.500 de...

Autor: Alina Oprea

06.10.2015, 00:00 336

Din total, 3.000 de locuri sunt rezervate prin Eturia.

Cele mai multe cereri s-au înregistrat pentru excursii în Cuba, Maldive, Republica Dominicană, Thailanda şi Mexic.

"Anul acesta, românii s-au gândit din timp la vacanţa de iarnă, începând să îşi rezerve sejururile de Crăciun şi Revelion încă din luna iunie, pentru a beneficia de reducerile de tip early booking. Până în prezent, peste 40% dintre locurile disponibile în portofoliul Eturia pentru perioada sărbătorilor au fost deja achitate. Eturia are rezervate prin toată lumea 3.000 de locuri pentru vacanţele de iarnă ale românilor, incluzând şi bilete de avion achiziţionate din timp (...), acest sezon fiind cel mai important din punct de vedere al vânzărilor", se arată într-un comunicat al companiei.

Faţă de anul trecut, agenţia a înregistrat, până în prezent, o creştere de 15% a cererilor pentru sejururile de iarnă.

"Tariful unui sejur la plajă în destinaţii celebre precum Republica Dominicană sau Cuba începe de la 2.250 de euro/ persoană şi poate ajunge până la 2.930 euro/ persoană, tarif în care este inclus zborul de linie cu toate taxele aferente, cazarea cu all-inclusive, transferurile şi vizitele la unele obiective turistice. În cazul circuitelor, cum sunt cele în Argentina, Vietnam, SUA sau Mexic, tarifele încep de la 2.270 euro/ persoană şi pot ajunge la 5.000 euro/ persoană, în funcţie de complexitatea sejurului şi numărul de zile. Pentru cei ce preferă să dea şi un aer de aventură vacanţei, un safari de Revelion în Kenya ajunge la 2.590 de euro/ persoană", spun reprezentanţii agenţiei de turism.

Cea mai scumpă vacanţă vândută până în prezent de Revelion în 2015 a fost un circuit de două săptămâni în Argentina şi Brazilia, pentru un cuplu, în valoare de 25.000 euro, cu zboruri la business class.