Companii

Piaţa globală IPO înregistrează o încetinire semnificativă în primul trimestru din 2022, după recordurile din 2021: numărul de tranzacţii a scăzut cu 37%, iar încasările cu 51%

Piaţa globală IPO înregistrează o încetinire...

Autor: Roxana Rosu

05.04.2022, 10:39 76

Piaţa globală IPO înregistrează o încetinire semnificativă în primul trimestru din 2022, după recordurile din 2021, volumele scăzând cu 37% în ianuarie-martie, iar veniturile cu 51%, arată o analiză a EY.

Acest lucru s-a întâmplat în ciuda celei mai puternice luni ianuarie din ultimii 21 de ani în ceea ce priveşte încasările. Cu toate acestea, până în a doua jumătate a trimestrului, scăderile bursiere la nivel mondial au schimbat traiectoria în mod dramatic în direcţia opusă, ceea ce a dus la o scădere semnificativă a activităţii globale.

Pentru T1 2022, pe piaţa mondială a IPO-urilor au fost înregistrate 321 de tranzacţii care au strâns 54,4 miliarde dolari în venituri, o scădere de 37% şi, respectiv, 51% faţă de anul precedent.

Inversarea bruscă poate fi atribuită unei serii de probleme, atât emergente, cât şi reziduale. Printre acestea se numără creşterea tensiunilor geopolitice, volatilitatea pieţelor bursiere, corecţia preţurilor acţiunilor supraevaluate din IPO-urile recente, îngrijorările tot mai mari legate de o creştere a preţurilor la mărfuri şi energie, impactul inflaţiei şi potenţialele creşteri ale ratelor dobânzilor, precum şi riscul pandemiei COVID-19, care continuă să împiedice o redresare economică globală completă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO