Companii

Pirelli mai aduce 32 mil. euro la capitalul filialei locale

21.08.2008, 19:33 30

Pirelli Tyres Romania, filiala locala a producatorului italian de anvelope, a realizat o majorare a capitalului social cu 115 mil. lei ( 32,6 mil. euro), la 199,616 mil. lei ( 54,4 mil. euro), potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial.
Majorarea, hotarata de catre consiliul de administratie in luna iulie, a fost realizata prin aportul Pirelli Tyre Holland, cu 109,25 mil. lei, si Pirelli Tyre Spa (Italia), cu 5,75 mil. lei. Aportul a fost realizat in natura prin integrarea de mijloace fixe, insa reprezentantii companiei nu au specificat daca aceasta a presupus instalarea de noi utilaje, ca parte a procesului de finalizare a dezvoltarii fabricii de anvelope din Slatina. Anterior, Enrico Malerba, directorul general al Pirelli Romania, a declarat ca pentru 2008 fazele de dezvoltare a fabricii de anvelope vor include si achizitia de noi utilaje, precum si finalizarea sectiei de amestecuri, unde se pregatesc materiile prime.
Pirelli detine pe plan local o fabrica de cord metalic in parteneriat cu producatorul german Continental si o fabrica de anvelope in Slatina. Compania dezvolta in prezent in Gorj o fabrica de filtre pentru motoare diesel, in urma unei investitii de 25 mil. euro.
Reprezentantii companiei au anuntat in urma cu aproximativ doua luni ca dezvoltarea operatiunilor pe plan local va implica fonduri de 68 mil. euro in 2008. Aceste investitii urmeaza sa ridice productia anuala de anvelope la 6 mil. unitati in 2009, fata de nivelul de 3,9 mil. unitati previzionat pentru anul in curs.
Dupa ce fabrica va ajunge la capacitatea de productie maxima, Pirelli va analiza si posibilitatea dezvoltarii ulterioare a centrului industrial prin constructia unei a doua fabrici de anvelope, identica cu cea actuala. Reprezentantii companiei au fost rezervati in privinta acestui proiect, insa presedintele Pirelli, Marco Tronchetti Provera, a mentionat in cursul anului trecut ca investitia s-ar putea situa la acelasi nivel cu fabrica deja construita, respectiv 170 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO