Companii

Pirelli si-a bugetat dublarea afacerilor

16.05.2008, 20:50 18

Producatorul italian de anvelope Pirelli, care detine o fabrica de pneuri si o fabrica de cord metalic la Slatina, a anutat ieri ca va inregistra anul acesta o dublare a cifrei de afaceri si a profitului fata de 2007.
Enrico Malerba, directorul executiv al Pirelli Romania, nu a mentionat care au fost rezultatele obtinute anul trecut si nici nivelul la care vor ajunge in acest an. Oficialul companiei a mai spus ca Pirelli isi va dubla si cota de piata, urmand sa ajunga la aproape 10% pana in 2010. "In prezent avem o cota de piata de 4-5% si targetul nostru este ca pana in 2010 sa o dublam", a spus Malerba.
Compania a produs anul trecut 2 milioane de anvelope, iar pentru acest an si-a propus majorarea productiei cu 75% pana la 3,5 milioane. In plus, tinta companiei esta ca anul viitor productia sa ajunga 5,5 milioane de anvelope.
Oficialul producatorului italian de anvelope a mentionat faptul ca unitatea de productie de la slatina beneficiaza de cea mai avansata tehnologie din tot grupul, motiv pentru care compania va investi anul acesta jumatate de milion de euro pentru pregatirea muncitorilor.
Anul trecut, la nivelul grupului au fost produse 50 de milioane de anvelope, din care doua milioane in Romania. Directorul executiv al Pirelli Romania, Enrico Malerba, a declarat, la sfarsitul lunii ianuarie, ca Pirelli ar putea deschide la Slatina o noua unitate, similara cu cea existenta, in urma unei investitii de circa 170 de milioane de euro. Noua fabrica va avea o capacitate de productie de cinci milioane de unitati pe an si va necesita 1.400 de angajati.
In prezent, compania deruleaza o investitie initiala de 25 de milioane de euro pentru construirea unei fabrici de filtre auto antipoluare ce va fi deschisa in judetul Gorj anul acesta.
In urma extinderii capacitatii de productie, compania va continua campania de recrutare, urmand sa fie create inca aproximativ 600 de noi locuri de munca, atat la Slatina, cat si in fabrica de la Bumbesti.
Malerba a mai spus ca in fabrica de la Slatina sunt 30 de expati, cei mai multi detinand pozitii manageriale in prima si a doua linie de management. De asemenea, in prima linie de management sunt si sase romani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO