Companii

Ce planuri are The Makers, firmă de consultanţă dezvoltată de mai mulţi antreprenori printre care şi Dragoş Anastasiu şi Dragoş Petrescu, pentru hotelul Orizont din Predeal pe care îl administrează din mai

Ce planuri are The Makers, firmă de consultanţă...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.09.2022, 09:24 551

Octavian Moldovan, director general şi unul dintre parteneri al The Makers, companie de consultanţă în domeniul ospitalităţii dezvoltată de mai mulţi antreprenori locali, spune că hotelul Orizont din Predeal, clasificat la patru stele, va fi renovat în următorii ani. Compania asigură  din luna mai managementului hotelului controlat de Transilvania Investment prin compania Feper SA.

„Există un plan de reamenajare, redecorare şi renovare care se va întinde pe următorii trei ani. Ne vom concentra atenţia pe toate zonele din hotel şi zonele exterioare, ne vom concentra atenţia pe partea de cazare, facilităţi, spa, loc de joacă pentru copii, sală de fitness şi organizare de evenimente în aer liber. Planul nostru este de a avea în fiecare weekend evenimente în faţa hotelului”, a declarat Octavian Moldovan. Reprezentanţii The Makers nu au dat detalii despre valoarea investiţiilor.

The Makers este o companie dezvoltată de Dragoş Anastasiu ( fondator Eurolines), Octavian Moldovan, Hildegard Brandl şi Dragoş Petrescu (City Grill).

De asemenea, conducerea hotelului vrea să relanseze restaurantul şi crama Mioriţa cu specific românesc. Hotelul mai dispune şi de restaurantul Orizont, dar şi de un spa.

Conform raportului semestrial al Feper (simbol bursier FEP), veniturile activităţii din Predeal în prima parte jumătate a anului au fost de 5,8 milioane de lei. În primul semestru, hotelul a avut 10.595 de turişti, potrivit aceluiaşi raport. Gradul de ocupare a fost de peste 44% (calculat la camerele ocupate), dublu faţă de primul semestru din 2021 când sectorul HoReCa a fost afectat de pandemie. De asemenea, Feper mai deţine şi Hotel Central din Ploieşti.

Hotelul Orizont, construit în 1976, are 139 de camere, are în prezent circa 75 de angajaţi şi este condus de Ionuţ Şandor, un executiv care are o experienţă de peste 20 de ani în sectorul ospitalităţii şi a lucrat pentru grupuri precum Jumeirah şi Accor în Emiratele Arabe Unite.

„În prezent, ne dorim să reinventăm organigrama existentă, să analizăm foarte bine modul în care se lucrează, să fim eficienţi dar în acelaşi timp să acoperim nişte necesităţi operaţionale care sunt o realitate. Din punctul meu de vedere, dacă luăm în considerare şi restaurantul Mioriţa, am avea nevoie de un total de 100 de persoane. Da, ne gândim să mai recrutăm din Asia, avem 4 colegi din Bangladesh care s-au integrat foarte bine”, a spus Ionuţ Şandor. El a mai spus că în medie, gradul de ocupare al hotelului în perioada verii, a sărit de 60%.

Conform reprentanţilor The Makers, 90% din turismul hotelului Orizont este reprezentat de leisure şi restul de segmentul corporate.  


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO