Companii

Plăţi pe fonduri UE de 144 mil. euro în februarie: Banii au ajuns la Transporturi şi Mediu

Plăţi pe fonduri UE de 144 mil. euro în februarie: Banii au ajuns la Transporturi şi Mediu

Foto: Shutterstock

Autor: Gabriel Razi

11.03.2012, 12:42 392

Comisia Europeană a rambursat în luna februarie facturi de 144 milioane de euro după ce în ianuarie la Bucureşti nu a ajuns niciun euro din banii europeni. Fondurile europene au ajuns în conturile beneficiarilor de proiecte de la Transporturi şi de la Mediu. Prin POS Mediu au fost rambursate în februarie 19 milioane de euro în timp ce prin POS Transport au intrat în economie alte 125 milioane de euro. Sumele plătite în februarie au ridicat rata de absorbţie efectivă la 6,3%.

Guvernul şi-a asumat că va aduce până la sfârşitul acestui an în economie aproximativ 3 miliarde euro, ţintă ce implică ca în următoarele zece luni autorităţile să aducă de la Bruxelles fonduri de 2,8 miliarde de euro. Pentru a atinge acest prag Executivul trebuie să ramburseze în fiecare lună facturi de 280-300 milioane de euro.

În intervalul 2007-2013 România are disponibili 19,6 miliarde de euro prin intermediul fondurilor structurale, din aceşti bani fiind atraşi până acum definitiv 1,2 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO