Companii

Portofoliul combinat al fondului de private equity Morphosis Capital a crescut cu 49% in 2021. Venituri combinate de 47 mil. euro

Andrei Gemeneanu, managing partner al Morphosis Capital

Andrei Gemeneanu, managing partner al Morphosis Capital

Autor: Eduard Ivanovici

15.07.2022, 15:57 216

Cifra de afaceri cumulată a celor şase companii incluse în portofoliul fondului de private equity Morphosis Capital a înregistrat o creştere de 49% în 2021, respectivele firme generând venituri combinate de 47 de milioane de euro, conform unui comunicat de presă al Morphosis.

Portofoliul Morphosis Capital include următoarele companii antreprenoriale: DocProcess, Medima Health, EMI, Cronos Med, Stay Fit Gym şi Clinicile Dentare Dr. Leahu, grup cu obligaţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Toate companiile din portofoliu şi-au continuat dezvoltarea accelerată în 2021 şi, în consecinţă, au existat un total de şase achiziţii de tip bolt-on şi zece extinderi organice realizate de Medima Health şi Clinicile Dentare Dr. Leahu.

Anul trecut, Morphosis Capital s-a concentrat asupra reducerii decalajelor privind accesul la asistenţă medicală în rândul populaţiilor deservite insuficient. De exemplu, Medima Health a deschis singura clinică privată de diagnostic imagistic din Călăraşi şi singurul RMN funcţional privat deschis din Bucureşti pentru a deservi pacienţii cu claustrofobie. Clinicile Dentare Dr. Leahu, pe de altă parte, au inaugurat Centrul de Excelenţă Regional din Cluj-Napoca, în urma unei investiţii de 2 milioane de euro.

„În 2021, portofoliul Morphosis Capital s-a dublat, ajungând la şase companii din trei sectoare cheie ale economiei româneşti. În calitate de fond de capital de creştere, prioritatea noastră este de a accelera dezvoltarea companiilor în care investim şi de a transforma viziunea antreprenorilor români în realitate. Suntem încântaţi că în 2021, împreună cu cei şase fondatori, am reuşit să înregistrăm o creştere accelerată pentru toate companiile din portofoliul nostru, în ciuda contextului plin de provocări”, spune  Andrei Gemeneanu, managing partner al Morphosis Capital.

Morphosis Capital Fund I Cooperatief UA a fost lansat în decembrie 2018 cu un capital subscris de 50 de milioane de euro şi un plan de investire a capitalului până la sfârşitul anului 2022 în companii antreprenoriale româneşti din domenii precum sănătate, tehnologie, producţie şi servicii B2B. În 2021, Morphosis Capital a investit capital în trei noi companii - EMI, liderul din România în soluţii şi servicii integrate pentru acces industrial, Cronos Med, liderul pieţei de medicină estetică, şi Stay Fit Gym, al doilea cel mai mare lanţ de săli de fitness din România după numărul de centre deschise.
Pentru 2022, fondul mai are capital pentru încă o investiţie într-o companie locală sau pentru utilizarea potenţială a unui capital de follow-up, împreună cu coinvestitori, în una dintre cele şase companii aflate deja în portofoliu. Decizia finală în acest sens va fi luată pe parcursul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO