Companii

Poţi să ai în baie produse româneşti? Miruna Codeanu, Pellamar, producător de dermatocosmetice din Buzău: Pentru niciun producător local nu este o luptă uşoară cu marii jucători - începând discuţia de la spaţiul la raft, negocierea cu lanţurile şi accesul la materii prime, până la ambalaje şi achiziţia lor

Poţi să ai în baie produse româneşti? Miruna...

Autor: Alexandra Matei

21.09.2023, 19:00 164

Nivea, Palmolive, Dove şi Fa sunt brandurile care domină piaţa de geluri de duş din România, toate fiind mărci internaţionale care nu produc local gelurile de duş pe care românii le cumpără, ci le importă din fabricile din alte ţări  Cel mai mare producător de cosmetice şi produse de îngrijre din România este Farmec, un business cu afaceri anuale de peste 300 mil. leiÎn România există însă şi un nucleu de mici producători regionali, dar care se zbat să ajungă la raft  ZF a vrut să vadă cine sunt aceştia.

Producătorii locali de cosmetice şi produse de îngrijire persona­lă se luptă cu marile branduri grupate în jurul corporaţiilor internaţionale. Totuşi, printre ele îşi fac loc şi produse româneşti realizate de producători mai mici sau mai mari, unii dintre ei reuşind chiar să intre în magazine fizice şi online sau în farmacii.

„Pentru niciun producător local nu este o luptă uşoară cu marii jucători - începând discuţia de la spaţiul la raft, negocierea cu lanţurile şi accesul la materii prime, până la amblaje şi achiziţia lor. Aşa cum este con­stru­ită în acest moment piaţa de materii prime, relevant pentru achiziţie este volu­mul, iar un producător local de nişă nu va putea nici negocia, nici bloca resurse finan­ciare în stocuri foarte mari de materii prime. Chiar din momentul unu al achiziţiei este o poziţie inegală cu marii jucători, mer­gând până la plasarea produsului la raft sau la retailerul online“, a spus pentru ZF Miruna Codeanu, general manager, Pellamar, un producător de dermatocosmetice cu extract de nămol terapeutic din Buzău, prezent pe piaţă de 13 ani, cu o cifră de afaceri de 1,3 mil. lei anul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO