Companii

PPF si-ar putea vinde actiunile Romexterra catre MKB

16.11.2006, 18:47 29

Compania de private equity PPF Investments are in vedere vanzarea pachetului de 20% din banca Romexterra catre actionarul majoritar al institutiei romanesti de credit, MKB - Ungaria, afirma surse apropiate afacerii.
Oferta prin care PPF Investments a achizitionat actiuni Romexterra la un pret de 8 RON (2,28 euro) pe actiune expira vineri. Daca achizitia pachetului de actiuni i-a costat peste 20 mil. euro, vanzarea acestora catre MKB este estimata ca ar putea aduce aproximativ 25 - 30 mil. euro in contul companiei de private equity, care cauta acum plasamente pentru fondurile proprii pe piata romaneasca.
Contactati de ZF oficialii companiei de private equity neaga discutiile si afirma ca "nu-si vor vinde niciodata actiunile detinute la Romexterra". Cu toate acestea, mai multe surse apropiate tranzactiei spun ca PPF a avut discutii si doreste sa-si vanda pachetul catre banca ungara MKB, ce detine 55,36% din Romexterra.
De cealalta parte, reprezentantii MKB nu au dorit sa faca niciun fel de comentarii pe acest subiect.
Michal Susak, directorul general al PPF Investments, a pledat pentru implicarea companiei in discutii cu MKB pentru stabilirea directiilor de dezvoltare a bancii. Pe de alta parte, Susak a spus ca PPF nu intentioneaza sa depaseasca pragul de 10% in Romexterra pentru a nu fi nevoita sa se adreseze Bancii Nationale a Romaniei in vederea obtinerii unui aviz, anuntand ca strategia sa este de a vinde mai departe catre fonduri de investitii sau persoane private, care vor actiona concertat cu PPF Investments.
MKB a preluat pachetul majoritar de actiuni al Romexterra, banca cu o cota de 1% in sistemul bancar, in cadrul unei oferte publice derulate prin societatea cipriota Demera la un pret de 6 RON pe actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO