Companii

Prada, unul dintre cei mai importanţi jucători din industria luxului, investeşte 19 mil. euro într-o fabrică în România. Gigantul fondat acum mai bine de un secol de familia cu acelaşi nume are deja o fabrică în România, la Sibiu, unde realizează produse din piele

Prada are în total 23 de unităţi de producţie dintre care 20 în Italia şi câte una în Marea Britanie, Franţa şi România.

Prada are în total 23 de unităţi de producţie dintre care 20 în Italia şi câte una în Marea Britanie, Franţa şi România.

Autor: Cristina Roşca

22.09.2021, 18:45 395

Compania Hipic Prod Impex din judeţul Sibiu, controlată de grupul de modă Prada, va investi 19 mil. euro într-o nouă fabrică în România unde vor fi angajaţi peste 330 de oameni, arată datele oficiale.

Acest proiect este cu atât mai important cu cât este vorba de o investiţie într-un domeniu care în ultimii 3-4 ani a suferit doar închideri de fabrici. România a fost încă din anii ’90 una dintre cele mai importante destinaţii de producţie de textile din lume, forţa de muncă specializată şi mai ales ieftină şi poziţia geografică favorabilă atrăgând atenţia marilor nume din modă. Puţine sunt însă cele care au venit direct, majoritatea lucând cu parteneri locali.

Majorarea salariului minim a făcut însă ca multe branduri de modă să vadă România ca o destinaţie prea scumpă şi astfel şi-au mutat producţia în Asia sau în alte state cu costuri mai mici, în contextul în care angajaţii din domeniu câştigă de obicei minimul pe economie sau un nivel apropiat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO