Companii

Prag depăşit. Românii au cumpărat medicamente de 21 mld. lei în 2021, plus 17% faţă de anul anterior. Consumul a crescut însă cu doar 5% anul trecut faţă de 2020, potrivit Cegedim, ceea ce înseamnă că pacienţii români au cumpărat medicamente mai scumpe

Prag depăşit. Românii au cumpărat medicamente de 21...

Autor: Georgiana Mihalache

03.02.2022, 16:30 284

Piaţa farmaceutică din România a generat vânzări de peste 21 de miliarde de lei în 2021, în creştere cu 17% faţă de anul anterior, potrivit datelor furnizate de compania de cercetare de piaţă Cegedim.

Acesta cel mai bun ritm de creştere din ultimul deceniu, venind după un an 2020 în care accesul la servicii medicale a fost unul dificil, cu multe spitale închise pentru alte afecţiuni care nu erau legate de COVID-19.

La nivel de consum însă, piaţa a evoluat cu un ritm mai scăzut, de doar 5% în plus la numărul de cutii care au ajuns la pacienţii români. Astfel, anul trecut, volumul medicamentelor eliberate a fost de 658 de milioane de cutii, mai arată studiul Pharma & Hospital Report, realizat de Cegedim. Compania menţionează că aceste date estimează ieşirile de produse din farmacii către pacienţi, calculul fiind efectuat în preţuri de achiziţie în farmacie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO