Companii

Premieră în comerţul românesc: clienţii pot plăti cumpărăturile cu smartphone-ul

Premieră în comerţul românesc: clienţii pot plăti...

Autor: Emil Popescu

04.06.2015, 11:03 1644

Plata cu portofelul digital este disponibilă, de la 1 iunie, în hipermarketul cora de pe şoseaua Alexandriei, din Bucureşti, şi va fi introdusă în toate magazinele reţelei.

Aplicaţia mobilPay Wallet, dezvoltată de NETOPIA mobilPay, poate fi descărcată gratuit pe toate terminalele smart care rulează sistemele de operare iOS şi Android. Odată ce utilizatorul şi-a înregistrat un card în aplicaţie, plata cumpărăturilor se va putea face rapid, prin scanarea unui cod QR, afişat la casa de marcat.

Cât câştigă o casieră la Cora

"Plăţile mobile sunt într-o creştere continuă şi reprezintă o nevoie naturală într-o lume tot mai conectată, în care consumatorii caută să folosească cât mai puţin cash-ul, iar telefonul mobil le este mereu la îndemână. După implementarea plăţilor în mijloace de transport în comun sau la restaurante, retailul era pasul firesc pentru mobilPay Wallet, iar parteneriatul dintre NETOPIA mobilPay şi cora reprezintă o inovaţie în acest segment, permiţându-ne să oferim cea mai rapidă, simplă şi eficientă metodă de plată posibilă", a declarat într-un comunicat Antonio Eram, CEO şi fondator NETOPIA mobilPay.

Datele NETOPIA arată că numărul tranzacţiilor procesate prin intermediul mobilPay Wallet a crescut de zece ori în primul trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar valoarea lor s-a triplat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO