Companii

Previziuni 2022. Transporturi. Noi promisiuni de proiecte de infrastructură, de la autostrăzi la reabilitarea liniilor de cale ferată, sunt anunţate în 2022

Cel mai mare aeroport din ţară a simţit din plin restricţiile de călătorie

Cel mai mare aeroport din ţară a simţit din plin restricţiile de călătorie

Autor: Mirabela Tiron

03.01.2022, 00:06 3507

Pe hârtie apar noi proiecte de investiţii în infrastructură, prin PNRR sunt prevăzute 7,6 miliarde de euro, Autostrada Moldovei (A7) fiind cel mai mare proiect propus pentru finanţare.

Transportatorii rutieri aşteaptă un volum mai mare de mărfuri  pentru anul 2022 pe fondul expansiunii retailerilor, în timp  ce curierii mizează pe dezvoltarea vânzărilor din comerţul online. Jucătorii din transporturi continuă să investească în flote şi extinderea hub-urilor, construcţia de noi depozite pentru a fi mai aproape de clienţi.

♦ Transportatorii rutieri estimează volum mai mare de mărfuri pe intern şi  intracomunitar

Cei mai  mari jucători de pe piaţa de transport mărfuri şi-au crescut afacerile în 2021 şi văd creştere pe volumul de mărfuri şi în 2022. Extinderea marilor lanţuri de magazine impulsionează businessul transportatorilor care activează pe rute interne. Provocările principale rămân creşterea preţului combustibilului, lipsa şoferilor şi întârzierile cu care sunt livrate camioanele din cauza crizei cipurilor. Piaţa de transport mărfuri pe cale rutieră este estimată la 5-6 miliarde de euro, potrivit ultimelor date.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO