Companii

Prima de 10.000 de euro stârneşte interesul pentru maşinile electrice

Prima de 10.000 de euro stârneşte interesul pentru...

Autor: Bogdan Alecu

20.06.2017, 00:07 3003

Prima de 10.000 de euro promisă de Ministerul Mediului pentru achiziţia unui automobil electric a determinat deja înregistrarea a peste 100 de comenzi pe piaţa locală, cele mai multe fiind înregistrate de Mercedes-Benz şi BMW.

Cererea cea mai mare pe piaţă este pentru modelele smart electric, pentru care ar fi înregistrate deja 70 de comenzi, în contextul în care prin Rabla Plus preţul unui smart fortwo pleacă de la aproape 13.000 de euro. Informaţia nu a fost confirmată de reprezentanţii Mercedes-Benz, care însă au subliniat că există cerere mare pentru acel model.

Pe locul secund se află BMW, care are deja peste 30 de comenzi pentru modelul i3. Din acesta s-au vândut anul trecut aproape 40 de unităţi.

 „Avem un număr de rezervări care se apropie deja de vânzările din anul precedent şi multe discuţii avansate pentru un număr aproape la fel de mare de modele. Interesul generat de programul guvernamental este evident şi a adus un număr foarte mare de clienţi şi potenţiali clienţi în showroom. Efectele pozitive nu pot fi contestate. Aşteptăm cu mare interes aprobarea primelor dosare pentru a face primele livrări“, au spus reprezentanţii BMW România.

 În acest moment cel mai căutat model din gama BMW este i3 cu bateria de 94Ah, model ce permite o autonomie reală de 200 km în utlizarea zilnică şi maximă de 300 km şi are un preţ de circa 27.500 euro cu TVA prin Rabla Plus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO