Companii

Primăria Iaşi achiziţionează 18 tramvaie, cu finanţare europeană, de la Bozankaya, producător de autovehicule de transport public din Turcia. Valoarea contractului ajunge la 141 mil. lei

Primăria Iaşi achiziţionează 18 tramvaie, cu...

Autor: Cristina Bellu

20.02.2024, 11:10 157

Boozankaya, producător de autovehicule de transport public din Turcia, a câştigat un proiect în cadrul unei licitaţii organizate de Primăria Municipiului Iaşi prin care va livra municipalităţii 18 tramvaie, cu o lungime de aproximativ 22 de metri şi o capacitate minimă de 135 de pasageri.

Valoarea totală a proiectului este de 141,4 milioane de lei, iar potrivit contractului, primul tramvai va ajunge în Iaşi în aproximativ 15 luni, livrările ulterioare fiind  planificate la fiecare trei luni.

Compania din Turcia nu se află la prima colaborare cu municipalitatea din Iaşi. Anterior, 16 tramvaie au fost furnizate de Bozankaya în Iaşi. La fel ca în cazul acestora Comisia Europeană finanţează şi achiziţionarea următoarelor 18 tramvaie.

„Graţie fondurilor europene, prin PNRR şi Programul Operaţional Regional, oraşul nostru va avea în total 119 de mijloace de transport electrice (50 de tramvaie şi 69 de autobuze), în valoare totală de aproximativ 744 de milioane de lei, respectiv circa 150 de milioane de euro. Vom investi în continuare în programul nostru de modernizare a transportului public şi de transformare a acestuia într-unul verde, modern, inteligent”, spune Mihai Chirică, primarul Iaşului.

 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO