Companii

Primii trei distribuitori de medicamente au afaceri de 2 miliarde de euro şi controlează aproape jumătate din piaţă

Primii trei distribuitori de medicamente au afaceri de 2...

Autor: Georgiana Mihalache

30.03.2017, 00:07 1635

Primii trei distribuitori de medicamente din România au realizat în 2016 afaceri de 2 miliarde de euro în total, iar clasamentul nu s-a schimbat faţă de anul precedent, Medi­plus, parte a grupului A&D Pharma, care include şi far­maciile Sensiblu, fiind în continuare liderul pieţei, potrivit rezultatelor anunţate de companii.

Mediplus, condus de Robert Popescu, a încheiat anul tre­cut cu o cifră de afaceri de 888 de milioane de euro, în creş­tere cu 18% faţă de anul precedent, potrivit calculelor ZF.

Locul al doilea este ocupat de Farmexpert, condus de Iulian Trandafir, care a avut afaceri de 690 de milioane de euro anul trecut, în creştere cu 10% faţă de 2015.

Clasamentul este completat de Farmexim, controlat de Ovidiu Buluc, care a avut afaceri de 400 de milioane de euro anul trecut, un nivel similar cu cel din anul anterior.

În 2015, primii trei jucători din distribuţia de medi­camente au avut peste 2.500 de angajaţi în total, potrivit datelor oficiale, iar sectorul de distribuţie de medicamente a ajuns la o cifră de afaceri de 5 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO