Companii

Probleme la Energopetrol si dupa divizare

22.09.2005, 18:36 16

Compania de constructii in domeniul energetic si petrolier Energopetrol Campina si-a redus capitalul social cu 0,4 mil. lei (115.000 de euro), finalizand astfel procesul de divizare. Cu toate acestea, Energopetrol se confrunta in continuare cu probleme, ca urmare a reducerii lucrarilor de investitii realizate de companiile energetice si petroliere.

"Pana acum nu am reusit sa contractam lucrarile pe care ni le-am propus pentru acest an si, prin urmare, nu vor reusi sa ne incadram in bugetul propus pentru acest an. Am participat la multe licitatii, insa o parte le-am pierdut in dauna unor SRL-uri nou aparute, in conditii mai putin corecte", a declarat pentru ZF Stelian Mierlita, directorul economic al Energopetrol.

In primele sase luni ale acestui an, Energopetrol a realizat o cifra de afaceri de 4,75 mil. lei (1,3 mil. euro), cu 30% mai mica decat in aceeasi perioada a anului trecut, insa a reusit sa obtina un profit net de aproape 560.000 de lei (150.000 de euro). La inceputul anului, Energopetrol estima ca va obtine venituri totale in valoare de 15 milioane de lei (circa 4 milioane de euro).

"In ultimii ani ne-am confruntat cu o diminuare a cifrei de afaceri, in conditiile reducerii lucrarilor din sectorul petrolier. Totusi, ne-am adaptat noilor conditii si ne-am dimensionat forta de munca pentru a nu inregistra pierderi. Din pacate, nu putem face niste calcule pe termen lung, avand in vedere ca noi executam preponderent lucrari de mai mica amploare, contractate pe termen scurt", a aratat Mierlita. Energopetrol este listata la Bursa de Valori, ultima tranzactie cu titlurile acestei societati realizandu-se la pretul de 0,79 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a societatii este de 0,5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO