Companii

Producătorul de electrocasnice Arctic postează prima sa pierdere în 2021, într-un an cu afaceri record. „Pentru 2022, ne păstrăm optimismul, piaţa va creşte“

Producătorul de electrocasnice Arctic postează prima sa...

Autor: Cristina RoÅŸca

06.06.2022, 09:30 362

♦ Arctic este cel mai mare producător local de electrocasnice, având două fabrici în judeÅ£ul DâmboviÅ£a, unde realizează frigidere (GăeÅŸti) ÅŸi maÅŸini de spălat (Ulmi) â™¦ Pe lângă producÅ£ie, grupul are local ÅŸi operaÅ£iuni de import ÅŸi distribuÅ£ie de electrocasnice â™¦ Tot businessul e operat pe o singură entitate.

Producătorul de electrocasnice Arctic, controlat de grupul turcesc Arçelik, a terminat anul trecut cu o cifră de afaceri record, de 3,5 mld. lei (700 mil. euro), cu 30% mai mare decât în 2020. Deşi compania a dat drumul celei de-a doua fabrici din România, cea de la Ulmi, în 2019, impactul ei în business se vede mai bine anul trecut şi nu în 2020, primul an complet de funcţionare.

Cifra de afaceri ar putea să îşi continue ascensiunea accelerată dat fiind că investiţiile în producţia locală au continuat şi în 2022.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO