Companii

Producătorul de materiale de construcţii Prefab a recrutat 49 de angajaţi din Tadjikistan. „Sunt în perioada de acomodare şi integrare în procesul de producţie“

Producătorul de materiale de construcţii Prefab a...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.05.2023, 16:30 349

„Programul de investiţii pentru anul 2023 se estimează la o valoare de 14,8 milioane de lei, concretizându-se în echipamente şi instalaţii tehnice noi sau modernizate“, se mai precizează în raportul financiar.

Producătorul de prefabricate din beton şi BCA Prefab, controlat de antreprenorul Petre Marian Miluţ, a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 94 de milioane de lei şi un profit net de 7,7 milioane de lei, potrivit raportului financiar al companiei aferent anului trecut. Afacerile au fost în scădere cu 5% faţă de cele 99 de milioane de lei înregistrate în 2021.

„Criza energetică declanşată în anul 2021, resimţită puternic la începutul anului 2022, a cauzat involuţii economice atât la nivel mondial, cât şi la nivel naţional, care au condus la creşterea semnificativă a costurilor de producţie şi implicit la contractarea cererii în piaţa materialelor pentru construcţii. Costul de producţie în anul 2022 este la un nivel superior celui anticipat la începutul anului. Majorările au fost determinate de ascensiunea preţurilor la nivel internaţional şi naţional pentru gaz natural, energie electrică şi combustibil, ceea ce a cauzat majorări în lanţ pentru toate produsele“, se arată în raportul publicat la Bursa de Valori Bucureşti, unde este listată Prefab, cu o capitalizare de 143 de milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO