Companii

Producătorul de medicamente Biofarm a încheiat 2021 cu vânzări de 239 milioane lei, în creştere cu 10%, şi un profit net de 60 milioane lei, în creştere cu 11%

Producătorul de medicamente Biofarm a încheiat 2021 cu...

Autor: Roxana Rosu

28.02.2022, 11:26 145

Biofarm, unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente din România, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 239 milioane lei, în creştere cu 10%, şi un profit net de 60 milioane lei, în creştere cu 11% faţă de 2020.

În plus, Biofarm a raportat EBITDA de 82 milioane lei, în creştere cu 10%.

”Evenimentele principale care au definit Biofarm în anul 2021 au fost: celebrarea celor 100 de ani de activitate neîntreruptă, inaugurarea uneia dintre cele mai moderne fabrici de medicamente din România şi lansarea Biofen Extra, prin care am activat una dintre cele mai importante categorii CHC din punct de vedere potenţial de business,” a declarat Cătălin Vicol, director general Biofarm.

Din punct de vedere sell-out (vânzările din farmacii către pacienţi), Biofarm  a încheiat 2021 pe poziţia a doua în termeni de volum, respectiv pe poziţia a patra în termeni de valoare în categoria CHC (Consumer Health Care).

La finalul anului 2021, în categoria CHC, Biofarm ocupă poziţia de lider din punct de vedere volumic în pieţele de referinţă a nouă branduri din portofoliu: Colebil, Triferment, Bixtonim, Sennalax, Carmol, Nervocalmin, Carbocit, Extravalerianic şi Devaricid.

Portofoliul Biofarm acoperă cele mai importante arii terapeutice din divizia Consumer Healthcare – digestiv & metabolic, respirator & ORL, cardiovascular & circulator, sistem nervos, multivitamine, cu peste 20 de branduri reprezentative.

Noua fabrică Biofarm, inaugurată anul trecut, are o suprafaţă utilă de peste 10.000 mp şi un flux de producţie anual de peste 30 milioane de comprimate şi capsule şi peste 10 milioane de produse în formă lichidă.

Compania are o capitalizare de 742 de milioane de lei şi este deţinută de SIF Muntenia (SIF2) cu 51,5% din acţiuni, în timp ce SIF Banat-Crişana (SIF1) deţine 36,7% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO