Companii

Producătorul de medicamente homeopate PlantExtrakt din Cluj a fost preluat de un grup german cu afaceri de peste 600 mil. euro

Producătorul de medicamente homeopate PlantExtrakt din...

Autor: Cristina Roşca

26.09.2019, 00:07 1590

Firma PlantExtrakt, fondată în 1991 de către antrepre­no­rul Igor Kiril Peev, a fost cumpărată de grupul Europlant din Germania.

Grupul Europlant, o afacere de familie cu o istorie de circa 90 de ani, este parte din reţeaua nature network (Martin Bauer Group) cu 25 de situri de producţie, 4.000 de salariaţi şi afaceri de peste 600 mil. euro. În ceea ce priveşte PlantExtrakt, compania a avut anul trecut afaceri de 18 mil. lei (4 mil. euro) cu peste 100 de salariaţi. Businessul s-a dublat într-un deceniu.

Odată cu această tranzacţie, PlantExtrakt intră în portofoliul Europlant pe site-ul căreia apare că deţine operaţiuni în Rusia, Ucraina, Polonia şi, mai nou, România.

„Platforma industrială (a PlantExtrakt - n.red.) are o suprafaţă de 38.000 mp, din care 3.500 mp reprezintă halele de producţie şi zonele de depozitare, iar pe o suprafaţă de peste 12 ha se întind culturile ecologice de plante medicinale“, conform datelor de pe site-ul companiei.

Compania deţine astfel propriile culturi - certificate ecologic, plantele fiind culese de către angajaţii PlantEx­trakt. Prelucrarea plantelor se realizează în general - peste 90% - în stare proaspătă (fără a fi supuse procedeului de uscare) sau prin extracţie la rece.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO